Free cookie consent management tool by TermsFeed Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences
Kategórie
 
 
 
 
 

Chrípka a prechladnutie ? Pomôže nám echinacea purpurová...

Liečebné účinky su rozmanité. Pri vonkajšej aplikácii účinne hojí rany a zranenia, zle sa hojace rany, preležaniny, pooperačné rany a jazvy, omrzliny, psoriázu a ekzémy. Jej hlavným poslaním je však zvyšovanie prirodzenej obranyschopnosti organizmu a udržovanie dobrého zdravotného stavu.

Integer est magna, mollis at tincidunt at, suscipit eu metus. In hac habitasse platea dictumst. Proin congue faucibus lobortis. Interdum et malesuada fames ac ante ipsum primis in faucibus. Sed pretium eget est consectetur vehicula. Nunc vehicula mollis lacus, sit amet aliquet lacus maximus ac. Morbi ullamcorper mi eu elementum ornare. Vestibulum tempor orci ut turpis porta, sit amet dictum ipsum maximus. Mauris neque sapien, vulputate sit amet accumsan non, sollicitudin at risus. Phasellus lacinia arcu non porttitor tristique.

Osvedčila sa pri žilovej nedostatočnosti - hemoroidoch, kŕčových žilách, bércových vredoch, kde je ovšem potrebná aplikácia vnútorná i vonkajšia. Tlmí vnímanie bolesti a pôsobí ako afrodisiakum. Vnútorne vo forme extraktov a tinktúr sa používa tiež pri liečení močového ústrojenstva, chrípky a iných viróz, tiež sa využíva v gynekológii ako podporný prostriedok. Osvedčila sa pri liečbe žalúdočných vredov, gastritíd a prostaty. Všeobecne možno konštatovať, že najvhodnejšie je podávanie pre ľudú s oslabenou imunitnou reakciou. Šťava z čerstvých kvetov vyvoláva zníženú zrážanlivosť krvi. Odporúča sa aj jej preventívne podávanie. Viac o tejto rastlinke si môžete prečítať v našom herbári. Sú tam uvedené aj výrobky, ktoré z tejto rastliny vyrábame.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia